Semmi komoly

Semmi komoly, avagy egy szórakoztató podcast, melyben karmester és művészbarátai beszélgetnek szép és felesleges dolgokról.

25. Epizód  – vendég: Dénes-Worowski Marcell

Az új generáció egyik elhivatott közönség-építője, karmester és bőgős, zenepedagógus és show-készítő: Dénes-Worowski Marcell volt a Semmi komoly vendége.

24. Epizód  – vendég: Kovács János

A magyar karmesterek nagy öregje, aki még ma is úgy izgul egy koncert előtt, mintha az első lenne. Odaadása és felkészültsége páratlan, a karmestereket semmire, a zenészeket a legtöbbre tartja. Kovács János a Semmi komoly-ban.

23. Epizód  – vendég: Ács Péter

30 éves a Danubia Zenekar, akinek ügyvezetője az egyik legdörzsöltebb és legelszántabb menedzser-igazgató a klasszikus zenei világban. Az ünnep apropóján Ács Péterrel beszélgettünk.

22. Epizód  – vendég: Csonka András programigazgató

A Semmi komoly vendége Csonka András, a Zeneakadémia Koncertközponjának és Karrierirodájának vezetője.

21. Epizód  – vendég: Bálint János

A legismertebb élő magyar fuvolás, aki egyszerre virtuóz és végtelenül muzikális szólista, egyszerre fantasztikus tanár és mentor, nem mellesleg pedig nagyszerű beszélgetőpartner is. Bálint Jánossal beszélgettünk a Semmi komoly-ban.

20. Epizód  – vendég: Báder Ernő és Nagy Kálmán 

Sokszor megbújnak a háttérben, vagy épp a mentorált gyerekek közt lehet felfedezni őket, de a munkájuk nélkül nem létezne a Közös hang projekt. Nagy Kálmánnal és Báder Ernővel, a Máltai Szimfónia program vezetőivel beszélgettem a Semmi komoly-ban.

19. Epizód  – vendég: Lackfi János 

Álmában is költ? Bele lehet fáradni a kreativitásba? Lehet jó aki népszerű? Ilyenekről, és további csacskaságokról beszélgettünk Lackfi Jánossal a Semmi komoly-ban.

18. Epizód  – vendég: Vecsei Miklós 

A Semmi komoly vendége Vecsei Miklós szociálpolitikus.

17. Epizód  – vendég: Baán László

A Semmi Komoly vendége Baán László közgazdász, múzeumigazgató.

16. Epizód  – vendég: Vashegyi György

Meddig tart a régizene? Meddig tart a politika? Hogyan lehet központilag segíteni a kultúra ügyét? Szabad-e vibrálni Mozartban? Ilyen és hasonló csacskaságok a Semmi komolyban.

15. Epizód  – vendég: Mácsai Pál

Igazgatónak lenni nem “szexi”, de ha már szükséges rossz, akkor nem árt, ha tehetséges emberek vállalják ezt a hálátlan feladatot. Az Örkény Színház jól járt, mi pedig Mácsai Pállal beszélgettünk egy jót.

14. Epizód  – vendég: Vajda Gergely

Két karmester beszélget: tipikus viccindító helyzet. Bár semmi komoly, ez azonban mégsem vicc – Vajda Gergellyel beszélgettünk.

13. Epizód  – vendég: Balogh József

Egy valódi díva, nemzetközi operacsillag, aki nem csak a színpadon, de az életben is valósággal ragyog.

12. Epizód  – vendég: Komlósi Ildikó

Egy valódi díva, nemzetközi operacsillag, aki nem csak a színpadon, de az életben is valósággal ragyog.

11. Epizód  – vendég: Balogh Máté

Korának kiemelkedő zeneszerzője, egyben a legtöbb nagyzenekari felkéréssel büszkélkedő ifjú titán a Semmi komoly vendége.

10. Epizód  – vendég: Hámori Barbara

Egy testvérpár, két nagyon különböző szakma, hasonló sikerek és bukások – különleges adás lett a producer Hámori Barbara és karmester öccse beszélgetése.

09. Epizód  – vendég: Szemenyei Ákos

Énekes? Színész? Zeneszerző? Minden egyben, ami nem könnyíti meg a skatulyázást, tehetsége viszont még a Holdról is látható. Szemenyei János a Semmi komolyban.

08. Epizód  – vendég: Pusker Júlia

Túlélte a csodagyerekséget, és generációjának egyik legérettebb hegedűművészévé vált. Közös csöndekről, a színpad jövőjéről és sok másról beszélgettünk Pusker Júliával.

07. Epizód  – vendég: Zombola Péter

Még nincs negyven, de már az USA-ban turnézott kamaraoperájával, itthon és Európában nagyzenekarok és kórusok játsszák, tanít, zenét szerez, és szerelmi bánatokból épít hangkatedrálist Zombola Péter.

06. Epizód  – vendég: Janklovics Péter

A színészek közt a legjobb humorista, a humoristák közt a legjobb színész, és a színpad megszállottja, Thália lotyója, és maga a Zenegyűlölő egy személyben, ebben az adásban (nem) fejti meg az élet értelmét.

05. Epizód  – vendég: Ott Rezső

Minden stílusban verhetetlenül profi zeneszerző, zseniális hangszerelő, maratonista biciklis és sífutó, végtelenül szerény és ragyogó ember: Ott Rezső a Semmi komoly-ban.

04. Epizód  – vendég: Horvát Lili

Erő és érzékenység a vásznon és az életben: Horvát Lili filmrendezővel beszélgettünk.

03. Epizód  – vendég: Eckhardt Gábor

Az egyik utolsó nagy zenetanár, nem csak középiskolás, de a legmagasabb fokon tanító mester válaszai a kérdésre, hogy “Ki viszi át a szerelmet a túlsó partra?”

02. Epizód  – vendég: Cserna-Szabó András

Életimádat, fügék, népszerűség és kritikai elismertség viszonya korunk kiemelkedő írójának szemüvegén át szemlélve.

01. Epizód  – vendég: Kolonits Klára

A koloratúrák, az operai nagyszerepek és a rózsák mosolygós királynőjével ajtónyitogatásról, a közönség formáló erejéről és az éneklés átformáló erejéről.